Railgate Finland Oy:n uusi hallitus on nimitetty

TIEDOTE 16.6.2023

Railgate Finland Oy:n uusi asiantuntijahallitus nimitettiin 23.5.2023 pidetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Suomen ensimmäisen kuivasataman, Kouvola RRT:n, hallinnointiyhtiön hallituksessa on viisi jäsentä.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin projektipäällikkö Pekka Korpivaara (kok.) ja varapuheenjohtajaksi satamaneuvos Hannu Asumalahti.

Hallituksen muut jäsenet ovat logistiikan asiantuntija Esa Eerikäinen, toimitusjohtaja Elina Multanen ja asiantuntija Jonna Paasonen. Omistajan edustajina hallituksessa läsnäolo- ja puheoikeudella jatkavat Kouvola Innovation Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Silén (kok.) ja toimitusjohtaja Kimmo Niemi.

Hallituksessa vahvaa logistiikan osaamista

Kouvola Innovation Oy:n hallitus on tähän asti toiminut myös Railgate Finland Oy:n hallituksena. Toiminnan lähtiessä kunnolla käyntiin, Railgate Finlandin hallitukseen haluttiin vahvaa logistiikan osaamista. Parhaiden logistiikan asiantuntijajäsenten kartoitus alkoi helmikuussa.

–  Onnistuimme mielestäni löytämään sitoutuneet ja motivoituneet ammattilaiset yhtiön hallitukseen. Railgaten hallitus on tietääkseni ensimmäinen hallitus Kouvolassa, jossa asiantuntemusjäseniä on enemmän kuin luottamushenkilöitä, kertoo Kouvola Innovationin hallituksen puheenjohtaja Jukka Silén.

–  Uuden hybridihallituksen diversiteetti mahdollistaa edellytykset onnistua kuivasataman toiminnan startissa ja kehittämisessä. Suurilla palkkioilla emme houkutelleet asiantuntijoita hallitukseen, vaan kerroin heti hallitusjäsenten haastatteluissa kaikille, että emme tule poikkeamaan kaupungin konserniohjeessa määritellyistä hallituspalkkioista, Silén jatkaa.

Kuivasataman kehittäminen on merkittävää koko Suomen kannalta

Railgate Finlandin hallituksen jäsenet pitävät Kouvolan kuivasatamaa merkittävänä investointina, joka tukee koko Suomen logistiikan kilpailukyvyn kasvattamista, sekä vihreää siirtymää.

– Suomen ensimmäisen kuivasatamakonseptin rakentaminen on merkittävä asia, investointi, jossa on näkymät vuosikymmenten päähän. Itse ajattelen tätä erityisesti kansallisena ja kansainvälisenä kilpailuedun mahdollistajana, kuvaa Elina Multanen.

– Kouvola RRT avaa uuden, vihreän luvun Suomen kotimaisen ja kansainvälisen logistiikan kehityksessä, tiivistää Esa Eerikäinen.

– Railgate Finlandin uusi hallitus on kasattu logistiikka-alan rautaisen ammattitaidon omaavista ammattilaisista, joilla kaikilla on pitkä ja monipuolinen osaaminen alalta. Puheenjohtajana olen varma, että yhtiön hallituksen jäsenten ammattitaidosta ja asiantuntemuksesta on hyötyä ja apua Kouvola RRT:n toiminnan kehittämisessä ja kasvattamisessa, sanoo hallituksen puheenjohtaja Pekka Korpivaara.

Railgate Finland Oy:n uusi hallitus on aloittanut työskentelynsä 14.6.2023.

 

Lisätietoja:
Kimmo Niemi, toimitusjohtaja, Railgate Finland Oy ja Kouvola Innovation Oy, puh. 020 615 8118

 

Railgate Finland Oy on Kouvolan kaupungin kehitysyhtiön Kouvola Innovation Oy:n tytäryhtiö.

Railgate Finland Oy hallinnoi Kouvola RRT rautatie- ja maantieterminaalia satamayhtiön tavoin. Railgate Finland Oy vuokraa terminaalin alueita ja tiloja, markkinoi terminaalialuetta sekä hallinnoi, hoitaa ja kehittää terminaalin infrastruktuuria sekä turvallisuus- ja ympäristöratkaisuja yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Scroll to top